el-GR English (United Kingdom)
  Είσοδος
Γενικές Πληροφορίες - Χαρακτηριστικά
Ανδρομέδα Α.Ε. | Ανδρομέδα πυράντοχες πόρτες
 

    Στα σύγχρονα κτήρια  ο βασικός κανόνας είναι η προστασία ανθρώπινης ζωής. Σε εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια, νοσοκομεία, δημόσια κτήρια και γενικά χώρους σχεδιασμένους να εξυπηρετούν πολυάριθμο κοινό, η ανάγκη να αντιμετωπιστεί κίνδυνος φωτιάς, σεισμού, είναι επιτακτική. Στην ενωμένη Ευρώπη η «παθητική» πυροπροστασία αντιμετωπίζει τον κίνδυνο χωρίζοντας το κτήριο σε πυροδιαμερίσματα και με αυτό τον τρόπο να περιορίζει το πρόβλημα ώστε να μην επεκταθεί στο υπόλοιπο χώρο.

   Δεν είναι τυχαίο αυτό που ισχυρίζεται η πυροσβεστική, ότι δηλαδή μια ανεξέλεγκτη φωτιά,στο πρώτο λεπτό σβήνει με ένα ποτήρι νερό, σε δύο λεπτά με ένα βαρέλι και σε δύο ώρες με προσευχές και όλο το πυροσβεστικό σώμα.

 

     Στην ίδια γραμμή προτεραιότητας μπαίνει και η έννοια διαφυγή για εμάς στην ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ. Όσο  σημαντικό είναι να περιοριστεί και να ελεγχθεί η φωτιά, ώστε να επέμβουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, εξ’ ίσου σημαντικό είναι να διαφύγουν οι άνθρωποι από το κτήριο με ασφάλεια και έγκαιρα, ώστε ότι και να συμβεί να μην κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή. Οι οδεύσεις προστατευμένης και απρόσκοπτης διαφυγής  από χωρίσματα και πόρτες που αντιμετωπίζουν τη πυρκαγιά, ενώ παράλληλα επιτρέπουν στο κοινό να φύγει, σχεδιάστηκαν ακριβώς για αυτό το λόγο.


     Μην ξεχνάμε ότι ο εχθρός είναι πολύμορφος. Ο καπνός και ο πανικός έχουν σκοτώσει περισσότερα θύματα από την φλόγα αυτή καθεαυτή. Ένας πανικός από μια ασήμαντη τελικά αφορμή μπορεί να δημιουργήσει χάος και θύματα. Η αμέλεια στην κατασκευή που για ασήμαντες αιτίες δεν θωρακίζει το κτήριο από φωτιά είναι εγκληματική. Δεν υπάρχει λόγος ικανός να αντιμετωπίσει το αυτονόητο και σε αυτό, πρέπει να αντιταχθούμε με όλες μας τις δυνάμεις.


 Ανδρομέδα Α.Ε. | Ανδρομέδα Πυράντοχα Υαλοπετάσματα
 Ανδρομέδα Α.Ε. | Ανδρομέδα Πυράντοχα υαλοπετάσματα 2
 

     Η σωστή και σίγουρη λύση εξασφαλίζεται ότι όντως είναι κατάλληλη, από τα πιστοποιητικά που προσφέρονται από τους κατασκευαστικούς οίκους. Για να είναι πραγματικά πυράντοχο ένα κατασκεύασμα το «καίμε» σε έναν κλίβανο δοκιμών, εξομοιώνοντας τις συνθήκες φωτιάς σε κτήριο. Υψηλές θερμοκρασίες, φλόγα, καπνός είναι οι κίνδυνοι που πρέπει να περιοριστούν στην μία πλευρά και να μην περάσουν στην προστατευμένη πλευρά. Οι επιστήμονες του εργαστηρίου πού εξομοιώνουν τη φωτιά, καταγράφουν και αναλύουν τα δεδομένα από την συμπεριφορά της εν λόγω κατασκευής στο κάθε πρόβλημα ξεχωριστά. Μετά κατατάσσουν την κατασκευή, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Προκύπτει το αναμφισβήτητο συμπέρασμα ότι η συγκεκριμένη κατασκευή από υλικά που περιγράφονται λεπτομερώς, κάηκε σε συγκεκριμένες συνθήκες και δεν παρουσιάστηκε ρήγμα (τρύπα) από όπου να περάσουν : 1) καπνός , 2) φλόγα , 3) θερμότητα , για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
 
     Το πρότυπο που ορίζει την διαδικασία και τα όρια αντοχής  είναι πολύ σημαντικό ώστε να  συγκρίνονται με τα ίδια κριτήρια, ανταγωνιστικά μεταξύ τους προϊόντα. Παλαιότερα, κάθε κράτος είχε τα δικά του πρότυπα δοκιμών. Σαν αποτέλεσμα άλλα πρότυπα είχαν σκληρότερες βαρύτερες συνθήκες, ενώ άλλα είχαν χαλαρότερες  υποδεέστερες συνθήκες. Είχαμε το οξύμωρο φαινόμενο το ίδιο προϊόν που είχε δοκιμαστεί  με (Γερμανικό πρότυπο) DIN, να αντέχει 30’ λεπτά της ώρας, άντεχε 60΄λεπτά της ώρας στα υποδεέστερα BS (Βρετανικά  στάνταρς). Η σύγχυση είναι δεδομένη, εάν έχουμε στην σύγκριση και τα αντίστοιχα Γαλλικά, Ιταλικά, Ολλανδικά  και όλα τα υπόλοιπα κρατικά πρότυπα που χρησιμοποιήθηκαν για δοκιμές υλικών.     Το κοινό Ευρωπαϊκό πρότυπο αντιμετώπισε το χάος και αποτέλεσε τη βάση για μία αντικειμενική σύγκριση ομοειδών υλικών και όχι ασύγκριτων υλικών. Προϊόντα από κάθε χώρα μπορούσαν να συγκριθούν μεταξύ τους με κοινό παρονομαστή. Δυστυχώς η Ελλάδα δεν είχε ποτέ αντίστοιχα πρότυπα και κατασκευαστική νοοτροπία για να ακολουθήσει. Την απέκτησε αναγκαστικά την περίοδο των Ολυμπιακών έργων. Το απόλυτο κενό, καλύφθηκε από τα πρότυπα των υπολοίπων Ευρωπαίων κατασκευαστών. Τα ΕΝ standards αποτέλεσαν και το Ελληνικό πρότυπο με Νομική Ευρωπαϊκή υπόσταση.


 Ανδρομέδα Α.Ε. | Ανδρομέδα πυράντοχες πόρτες ξύλινες
 Ανδρομέδα Α.Ε. | Ανδρομέδα swarovski
 
     Οι κατασκευαστές πλέον προσφέρουμε λύσεις με πόρτες από πλαισιωμένα κρύσταλλα, χαλύβδινες πόρτες, ξύλινες πόρτες, μικτές κατασκευές σε πολλούς συνδυασμούς και σε εκτεταμένο διαστασολόγιο.

Η ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ έχει μια πλήρη γκάμα που συνδυάζει εκτός από την πυραντοχή και πρόσθετες απαιτήσεις όπως ακτινοπροστασία, ηχομόνωση, αντιεκρηκτική προστασία.

     Στις κατασκευές μεγάλο ρόλο παίζει και ο εξοπλισμός. Μηχανισμοί επαναφοράς, κλειδαριές, μπάρες πανικού, αυτοματισμοί, μεντεσέδες, κλπ.

     Για να είναι πιστοποιημένη μία κατασκευή, πρέπει να έχει δοκιμαστεί και με τον εξοπλισμό του. Διαφορετικός εξοπλισμός μπορεί κάλλιστα να φέρει διαφορετικό αποτέλεσμα. Σε όλες τις δοκιμές πιστοποίησης, ( test reports ) αναφέρεται λεπτομερώς ακόμα και η βίδα  για να είμαστε απόλυτα σίγουροι. 


 


     Σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει προηγούμενο και θέλουμε να έχουμε μία έγκυρη βεβαίωση της κατάστασης με μια παρεμφερή λύση, εκδίδεται ένα «assessment test» που βασιζόμενο σε εκτελεσμένη δοκιμή, εκτιμά ότι βάσει της επιστήμης και της κατασκευαστικής τέχνης η προτεινόμενη λύση πρέπει να αντέχει. Συνημμένα πάντα είναι και τα δεδομένα βάσει των οποίων βγήκε το συμπέρασμα.
 Ανδρομέδα Α.Ε. | Ανδρομέδα Πυρορολλα