Αρχική > Υαλοστάσια Υψηλών Ενεργειακών Απαιτήσεων

Υαλοστάσια Υψηλών Ενεργειακών Απαιτήσεων

Η ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ προσφέρει το απόλυτο θερμομονωτικό υαλοστάσιο, αποτελούμενο από
1) καινοτόμο διπλό θερμομονωτικό κρύσταλλο με απόλυτο βιομηχανικό κενό
2) συγχρωνα ενεργειακά κουφώματα.

1) Κρύσταλλα υψηλών απαιτήσεων [ANDROMEDA HPEG]

Σε αντίθεση με τα συνηθισμένα διπλά κρύσταλλα, μεγιστοποιεί την επίδοσή του από την επίτευξη κενού αέρος ανάμεσα στα δύο κρύσταλλα. Σε συνδιασμό με το ελάχιστο κενό διάστημα τών 0.3 χλστ, πετυχαίνει ελάχιστο πάχος και βάρος, με δεδομένο ότι η συμβατική μέχρι σήμερα τεχνική διπλών κρυστάλλων απαιτεί τρία κρύσταλλα για να πετύχει αντίστοιχα αποτελέσματα.

Εξ' ίσου σημαντική είναι η επιλογή υλικού τού φορέα.

1.Το αλουμίνιο έχει συστήματα θερμοδιακοπής που έχουν καταξιωθεί και εφαρμόζονται χωρίς προβλήματα,με αξιοπρεπή συντελεστή θερμομόνωσης και πολλές διαφορετικές τυπολογίες. Καλύπτει όλες τίς εφαρμογές κουφωμάτων.

2. O ανοξείδωτος, η , απλός χάλυβας έχει πλεονεκτήματα στήν στιβαρότητα και μέση συμπεριφορά σε θερμομόνωση. Ιδανικός για μεγάλα ανοίγματα, επαγγελματικούς χώρους και απαιτήσεις πυρασφαλείας-αλεξίσφαιρης προστασίας.

3. Το ξύλο και το PVC και είναι κατάλληλα για κατοικίες και παραδοσιακούς οικισμούς. Σε μικρά ανοίγματα έχουν ιδανική θερμομόνωση.

4. Το fiberglass είναι νέα σχετικά τεχνοτροπία κουφωμάτων με έντονη στιβαρότητα, μακροβιότητα και πολύ καλή θερμομόνωση.

Η ομάδα μηχανικών της ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ είναι έτοιμη να υποστηριξει μελέτες για όλα τα υαλοστάσια, προτείνοντας εναλλακτικούς συνδιασμούς, στηριζόμενη σε στοιχεία από ήδη υλοποιημένα projects. Προτείνουμε λύσεις με έμφαση διαφορετική κάθε φορά είτε στην ασφάλεια-προστασία, είτε/και στην αισθητική και την λειτουργικότητα, συμπληρώνοντας το πακέτο με τη γκάμα πυράντοχων , αλεξίσφαιρων και αυτόματων κατασκευών που διαχειριζόμαστε τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Τα υαλοστάσια υψηλών απαιτήσεων σχεδιάστηκαν για να έχουν θερμομόνωση, ηχομόνωση, αντοχή σε ανεμοπίεση και φθορά χρόνου πολύ καλύτερη από οποιοδήποτε κρύσταλλο υπήρξε ποτέ. Με την εφαρμογή τους λύνονται όλα τα προβλήματα του κτηρίου, αναβαθμίζοντας παράλληλα την αξία του.

Εφαρμογές

Νέα κτήρια γραφείων, καταστήματα, κατοικίες, ξενοδοχεία, δημόσιες υπηρεσίες.

Σε υαλοπετάσματα έχει μεγάλη αντοχή σε ανεμοπιέσεις με το μισό βάρος σε αντίθεση με κοινά διπλά κρύσταλλα. Αυτό το χαρακτηριστικό, μας δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί σκελετός/φορέας με πολύ μικρότερη και οικονομικότερη δομή. Δεν έχουμε το φαινόμενο της υγροποίησης που “στάζουν” τα κρύσταλλα. Δεν ενοχλεί το κοινό που κινείται κάτω από αυτά και επειδή δεν θολώνει, προσφέρει μιά ανεμπόδιστη θέα.

Κατα την ίδια ένοια είναι επίσης μιά ιδιαίτερα συμφέρουσα εφαρμογή σε ανακαινίσεις κτηρίων της δεκαετίας του 1970 που έχουν μονολιθικά κρύσταλλα. Το ΥΥΑ (Υαλοστάσιο Υψηλών Απαιτήσεων) έχει τό ίδιο πάχος με τα παλιά κρύσταλλα καθιστώντας εφικτό, να αλλαχτούν μόνο τα κρύσταλλα χωρίς να αλλαχθούν τα υφιστάμενα πλαίσια.


Ειδική μνεία εφαρμόζεται στα στεγανωτικά παρεμβύσματα που ώς αφρώδη συνθετικά υλικά δέν δημιουργούν θερμογέφυρα μεταξύ κρυστάλλου/πλαισίου και πλαισίου/φορέα.

Επιπλέον είναι ιδανικό για ξύλινα πλαίσια σε παραδοσιακούς οικισμούς. Είτε σε υπέρχοντα ξύλινα κουφώματα, είτε σε νέα. Το μικρό πάχος και βάρος τους δεν απαιτεί επιπλέον στοιβαρότητα για να αντέξει διπλό και τριπλό θερμομονωτικό κρύσταλλο.

Στη βιομηχανία, εφαρμόζεται σε χώρους κατάψυξης-συντήρησης.
Το πολύ μικρό πάχος, τα κρύσταλλα είναι securit, σε συνδιασμό με το Uvalue 0,4 το καθιστά ιδανικό για φεγγίτη σε πόρτες ψυγείων. Επειδή η καινοτομία συνίσταται στη συγκόληση του θερμομονωτικού κρυστάλλου, μπορούμε να κατασκευάσουμε όλους τούς δυνατούς συνδιασμούς κρυστάλλων. Low e, reflective, absorbtion, extra clear, laminated, tempered, coated. O μελετητής μπορεί να επιλέξει ουσιαστικά άπειρους συνδιασμούς σε είδος, πάχος, χρώμα.

Ακόμα, υπάρχει εφαρμογή στον χωρο της ναυπηγικής, σε σκάφη αναψυχής και πλοία, καθώς έχουν ιδανική θερμομόνωση και δεν θολώνουν, έχουν αυξημένη αντοχή σε ανεμοπιέσεις και ασφάλεια κατά θράυσης.

Πιστοποιητικά

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Κρύσταλλο HPG ANDROMEDA 3033

Συντελεστής Ug

0,4 W/m2.K

Ελάχιστο πάχος

6,3 χλστ

Ασφάλεια

securit tempered laminated

Ανεμοπιέσεις

+- 7.200 Pa

Ηχομόνωση

36 dB

Ελάχιστος εγγυημένος χρόνος ζωής

15 χρόνια

Μέγιστη διάσταση κατασκευής

1450 Χ 2480 χλστ

Θερμοδιακοπτόμενο υαλοπέτασμα HPGW ANDROMEDA FBG 3033

Συντελεστής Ug

0,9 W/m2.K

Ανεμοπιέσεις

+- 7.200 Pa

Ηχομόνωση

36 dB

Ελάχιστος εγγυημένος χρόνος ζωής

15 χρόνια

Θερμοδιακοπτόμενο υαλοπέτασμα HPGW ANDROMEDA PVC 3033

Συντελεστής Ug

1,1 W/m2.K

Ανεμοπιέσεις

+- 7.200 Pa

Ηχομόνωση

36 dB

Ελάχιστος εγγυημένος χρόνος ζωής

15 χρόνια

Θερμοδιακοπτόμενο υαλοπέτασμα αλουμινίου HPGW ANDROMEDA A 3033

Συντελεστής Ug

1,2 W/m2.K

Ανεμοπιέσεις

+- 7.200 Pa

Ηχομόνωση

36 dB

Ελάχιστος εγγυημένος χρόνος ζωής

15 χρόνια

Χαλύβδινο θερμοδιακοπτόμενο υαλοπέτασμα HPGW ANDROMEDA S 3033

Συντελεστής Ug

2,2 W/m2.K

Ανεμοπιέσεις

+- 7.200 Pa

Ηχομόνωση

36 dB

Ελάχιστος εγγυημένος χρόνος ζωής

15 χρόνια

2) Ενεργειακά κουφώματα υψηλών απαιτήσεων

© Andromeda BT 2020