Αρχική > Αυτόματες πόρτες

Αυτόματες ανοιγόμενες πόρτες

Αυτόματες πόρτες έχουν κυρίως χρησιμοποιηθεί στην συρόμενη εφαρμογή τους. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που δεν είναι εφικτή. Για παράδειγμα σε στενούς διαδρόμους που είναι απαραίτητο όλο το κατασκευαστικό πλάτος ανοίγματος, είναι ενδεδειγμένη η κατασκευή μιας αυτόματης ανοιγόμενης πόρτας. Εάν μάλιστα η κατεύθυνση του διερχόμενου κοινού είναι μία, είναι καλύτερη δυνατή λύση. Για αποφυγή ατυχημάτων υπάρχει σύστημα παθητικών υπέρυθρων ακτίνων που προστατεύει το κοινό από το θυρόφυλλο την ώρα που ανοίγει.

Η εντολή για άνοιγμα δίδεται από ραντάρ, φωτοκύτταρο, δάπεδο-επαφή και ανάλογα με τις λειτουργικές ανάγκες του χώρου αντιμετωπίζεται η κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Λειτουργικά, οι αυτόματες ανοιγόμενες πόρτες έχουν εφαρμογή σε περιπτώσεις που το διερχόμενο κοινό δεν μπορεί να ανοίξει την πόρτα (άτομα με περιορισμένες δυνατότητες) είτε σε περιπτώσεις που η πόρτα είναι πολύ βαριά (πόρτα αξονικού τομογράφου, αλεξίσφαιρη πόρτα, μεγάλη πόρτα) , ή ακόμα είναι ελεγχόμενες οι συνθήκες (ειδικές κλειδαριές με σύστημα ελέγχου πρόσβασης). Έχουμε τοποθετήσει αντίστοιχες αυτόματες πόρτες κυρίως σε νοσοκομεία και κοσμηματοπωλεία.Υπάρχουν δύο τύποι, ένας για βαριές και ένας για ελαφριές κατασκευές.

Η ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ με εμπειρία και τεχνογνωσία στις αυτόματες πόρτες, μπορεί να βρει τη λύση για τον κάθε χώρο και την κάθε ανάγκη του πελάτη.

Αυτόματες συρόμενες πόρτες

Η αυτόματη συρόμενη πόρτα είναι δικαίως το 70% των αυτομάτων εφαρμογών σε πόρτες. Σχεδιαστικά και κατασκευαστικά είναι η μορφή πόρτας με τα λιγότερα προβλήματα. Δεν καταλαμβάνει ζωτικό χώρο (σύρεται παράλληλα με τα σταθερά υαλοστάσια), δεν έχει αδύνατα σημεία (μεντεσέδες που «κρεμάνε», περιορισμένο πλάτος ανοίγματος, δύσκολη μετάδοση κίνησης) και έχει μεγάλη ταχύτητα ανοίγματος (1,5 m/sec). Εάν προσθέσουμε το γεγονός ότι δέχεται οποιοδήποτε ενεργοποιητικό στοιχείο και επιπλέον διαθέτει και σύστημα εξόδου κινδύνου, είναι το απόλυτο «εργαλείο» του αρχιτέκτονα για εισόδους κτηρίων. Σε συνδυασμό με δεύτερη πόρτα σε μορφή ανεμοφράκτη προσφέρει αυξημένη θερμομόνωση και ασφάλεια.

Οι εφαρμογές σε εισόδους ξενοδοχείων, αεροδρομίων, νοσοκομείων, καταστημάτων, μεγάρων γραφείων είναι πλέον σχεδόν υποχρεωτική. Η μείωση απωλειών κλιματισμού-θέρμανσης και η ασφαλής διευκόλυνση του διερχόμενου κοινού είναι μεγάλη.

Υπάρχουν τέσσερεις τύποι μηχανισμών. Σε συνδυασμό με πέντε εναλλακτικές σειρές προφίλ, δύο συστήματα εξόδου κινδύνου, διαστάσεις φύλλου έως 10 m2, εννέα εναλλακτικά ενεργοποιητικά στοιχεία και απεριόριστη επιλογή κρυστάλλου καλύπτουν πρακτικά και τις πιο δύσκολες απαιτήσεις του μελετητή.

Στα 25 χρόνια κατασκευών συνεργαστήκαμε με αρχιτέκτονες που κατά περίπτωση είχαν ειδικές απαιτήσεις σε αυτόματη πόρτα. Σε τράπεζες είχαμε αλεξίσφαιρες απαιτήσεις σε επίπεδο BR4. Σε νοσοκομεία η ακτινοπροστασία είναι απαραίτητη σε χώρους με ακτινολογικά μηχανήματα. Σε μεγάλα κτήρια υπάρχει η ανάγκη αυτόματης πόρτας που να είναι παράλληλα και πυράντοχη Ε 30 . Σε χώρους χειρουργείων, πόρτες χειρουργείων. Σε χώρους υψηλής ασφάλειας κατασκευάσαμε ανεμοφράκτη με ελεγχόμενη πρόσβαση, τον πρόγονο του σημερινού κλωβού αποτροπής.

Η ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ έχει την δυνατότητα να σχεδιάσει και κατασκευάσει οποιοδήποτε κούφωμα ειδικών απαιτήσεων. Σε συνδυασμό με τις νέες εγκαταστάσεις παραγωγής, μπορεί να υλοποιήσει οποιουδήποτε μεγέθους έργο στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η παραγωγή υποστηρίζεται από ομάδα ερευνητών (system developers) και συνεργάτες διεθνούς εμβέλειας που εξελίσσουν κατασκευές ασφαλείας και πυρασφαλείας με τις απαιτήσεις του πελάτη. Μια αυτόματη πόρτα, σωστά μελετημένη και κατασκευασμένη, διευκολύνει και προστατεύει το διερχόμενο κοινό και το κτήριο. Στόχος μας είναι να στηρίξουμε τους πελάτες μας να στον προσδιορισμό της ιδανικής μορφή που θα πρέπει να έχει η κατασκευή και μετά να την υλοποιήσουμε.

Εξ’ ίσου σημαντική είναι η συντήρηση. Με έδρα την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη οι τεχνικοί μας. Οι κατασκευές μας και η τεχνική υποστήριξη μετά την εγγύηση είναι ο καλύτερος διαφημιστής μας.

Πόρτες νοσοκομείων

Τα νοσοκομεία έχουν πολύ απαιτητική υγιεινή και λειτουργικές ανάγκες. Οι κύριες είσοδοι για παράδειγμα, θεωρείται βαρύ καθήκον, 24 ώρες 365 ημέρες το χρόνο λειτουργίας των θυρών, υψηλής ταχύτητας, οι έξοδοι κινδύνου, μεγάλο πλάτος διέλευσης για τους πεζούς και τους κατόχους strecher. Χρησιμοποιούνται από τους γιατρούς, τους ασθενείς και τις οικογένειές τους σε απρόβλεπτα χρονικά διαστήματα. Τυχόν δυσλειτουργία μπορεί να προκαλέσει serius τραυματισμό στους ανθρώπους που είναι ήδη σε κακή κατάσταση.

Οι πόρτες των Χειρουργική επέμβαση θα πρέπει να συναρμολογούνται σύμφωνα με το πεδίο εφαρμογής. antiexplosion μέρη ηλεκτρικό, αποστειρωμένες επιφάνειες, ανοξείδωτο χάλυβα, Xray προστασία, και ερμητικό κλείσιμο.

Η χρήση των θυρών νοσοκομείο είναι εξ ορισμού βαρύ και επιθετικό. Οι άνθρωποι δρουν σε συνθήκες στρες που αντιμετωπίζουν την πρόκληση να σώσει ανθρώπινες ζωές. Έχουμε συνεργαστεί με τα νοσοκομεία να αναπτύξουν πόρτα αυτοματισμούς σύμφωνα με τις ειδικές ανάγκες (SARS δωμάτια, handicaped πτέρυγα αποκατάστασης) και αντιμετωπίζουν πολλούς περιορισμούς στο διαθέσιμο χώρο, το ύψος, τα υλικά, τον προϋπολογισμό.

H ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ μπορεί να συγκεντρώσει κάθε δυνατό συνδυασμό για να επιτευχθεί ο στόχος του Νοσοκομείου.

Έχουμε τοποθετήσει ειδικές πόρτες σε πάνω από είκοσι μεγάλα νοσοκομεία της Ελλάδας. Στην πορεία αυτή εξελίξαμε το αρχικό ένα τύπο σε τρείς εναλλακτικούς. Σαν υλικά κυριαρχούν το ανοξείδωτο ατσάλι και το ξύλο με επένδυση φορμάϊκας. Ο αυτοματισμός ποικίλει ανάλογα με το βάρος του θυρόφυλλου και τη χρήση. Οι διαστάσεις ακολουθούν την τυποποίηση του 1.600 Χ 2.200 αλλά υπάρχει η δυνατότητα και για ειδικές διαστάσεις. Ειδικά ενεργοποιητικά στοιχεία σε συνδιασμό με access control (περιορισμός χώρου ασθενών από κοινόχρηστους χώρους ) επιτρέπουν την ελεγχόμενα σωστή χρήση. Στην μονάδα παραγωγής μας μπορούμε να σχεδιάσουμε και να κατασκευάσουμε παραλλαγές της όποιας τυποποίησης με τα ειδικά δεδομένα του πελάτη.

Τα νοσοκομεία καλύπτονται από την ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ από το αρχικό στάδιο μελέτης ως το τελικό στάδιο συντήρησης. Το τμήμα τεχνικής υποστήριξης πελατών έχει έτοιμες προτάσεις με εναλλακτικούς συνδυασμούς πρόληψης – επείγουσας επισκευής. Δίκτυο συνεργατών καλύπτει τα Ιωάννινα και την νησιωτική Ελλάδα, ενώ η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη καλύπτονται από τα γραφεία μας.

Αυτόματες οικιακές πόρτες

Πόρτες γκαράζ

Σχετικά με πόρτες γκαράζ, παρακαλούμε δείτε την αντίστοιχη κατηγορίας στους καταλόγους μας.

Επιστροφή

© Andromeda BT 2020